Sömn är A och O för att lyckas

Något som är väldigt viktigt för alla som vill tävla i speedway, eller egentligen i all form av idrott där man behöver prestera både fysiskt och mentalt, är att hålla kropp och knopp i trim. En grundförutsättning för att kunna göra det är att man sover ordentligt. Detta är något som blir allt mer påtagligt på elitnivå då vissa profilerade idrottare till och med anställer egna sömncoacher som hjälper till att optimera förutsättningarna för den perfekta sömnen.

I dagens inlägg ska vi gå igenom några saker som kan vara bra att tänka på för den som vill optimera sin sömn. Det absolut viktigaste enligt min mening är att ha en skön och bra säng så att det blir bekvämt när man ska sova. Detta är också bra för att undvika till exempel ryggproblem och andra problem som kan uppstå om man sover i en säng som inte passar ihop med ens egen kropp.

Det finns många alternativ för den som vill köpa en bra säng och många bra modeller att välja mellan. Vissa föredrar en klassisk kontinentalsäng medan andra sover betydligt bättre i en ställbar säng eller i en vanlig enkelsäng.

En annan sak som är väldigt viktig är att se till att ha rätt temperatur i sovrummet. Vilken temperatur man sover bäst i skiljer sig mycket från person till person och här gäller det att avgöra själv vad man tycker är bekvämast.

En annan sak som är väldigt viktigt är att se till att sovrummet är helt mörkt när det är dags att sova. Det är bra att se över fönstret så att man har en gardin som stänger ute ljus utifrån samt att se till att inga lampor eller skärmar står och blinkar i sovrummet.

Något annat som är väldigt viktigt att hålla koll på är ljudet. Kommer det in störande ljud i sovrummet? I så fall, går det att stänga dessa ute på något vis? Om inte, går det bättre om du provar att sova med öronproppar?

Att testa sig fram är ofta den bästa metoden.

Publicerat den
Kategoriserat som Nyheter

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *