Ny sponsor!

Arbetet med banan fortsätter och en ytterligare en viktig pusselbit är på plats. Vi är ständigt på jakt efter nya sponsorer och kan med glädje meddela att viagrastore.se har klivit in som ny sponsor hos oss på speedwaybanan.

De erbjuder ett brett utbud av tillskott för vuxna till ett mycket konkurrenskraftigt pris på marknaden. När det gäller en så liten sport som speedway ändå är så är vi glada för alla bidrag vi kan få och är tacksamma över att de valt att kliva in i detta samarbete med oss. 

Det krävs mycket för att underhålla en bana så varje bidrag vi får in gör verkligen stor skillnad. Speedway är en sport som kräver mycket resurser och på den högsta nivån är det mycket resor och stora team runt förarna, samt en hel del mekaniskt att fixa med hojarna för att allt ska vara i topptrim när det är dags för träning eller tävling.

Men allt slit och jobb som man lägger ner runt omkring speedwaybanan är mödan värt när det äntligen är dags för tävling och fyra taggade förare gasar direkt från start och gruset sprutar i första kurvan. Snacket mellan heaten, stämningen på läktarna och snacket i kön till korvkiosken hör speedway till och är fina ögonblick som man alltid ser fram emot.

När tävlingen väl är igång och motorerna brummar är känslan alltid att det jobb man lagt ner betalar sig och man får så mycket tillbaka. Med fler sponsorer underlättar det arbetet och vi kan fortsätta resan framåt mot nya mål och utmaningar. Kanske kan vi på sikt få sporten att växa så att fler ungdomar får upp ögonen för speedway och väljer att prova på sporten. Det kan i sin tur göra att även de som inte fastnar för åkningen ändå förstår tjusningen och blir entusiastiska supportrar, ledare eller annan ideell arbetskraft som är ack så viktig i föreningslivet.

Sen finns det ju såklart också de ungdomar som fastnar för sporten när de väl provat på och väljer att satsa på speedway. Sporten erbjuder ju också fina möjligheter till internationella tävlingar för de bästa åkarna och ett proffsliv utomlands kan hägra. I både England och Polen har sporten gott anseende och det är stort intresse för ligorna där. De bästa åkarna i båda länderna kan dessutom tjäna goda pengar på sin idrott.

Här i Sverige har vi ju haft många stora åkare som synts i media och ökat sportens anseende. Jag tänker inte minst på Tony Rickardsson som får anses vara en av de bästa genom tiderna och som verkligen slog igenom bland den breda massan. Tack vare sina framgångar, och kanske även Robert Gustafssons sketcher i tv, är det nog få idrottsintresserade svenskar som inte vet vem Tony Rickardsson är.

Framtiden ligger öppen för nya stjärnor och förhoppningsvis kan även vi i Sverige få fram en ny Tony Rickardsson på sikt. Det finns många fina banor och goda förutsättningar för den som har talang och en vilja att satsa på speedway att bli vår nästa världsstjärna.

Publicerat den
Kategoriserat som Nyheter

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *